Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný tvarohový koláč s rebarborou
Autor: Jana
Datum přidání 30.05.2013
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 vanilkový cukr
  • 3 jablka
  • 3 lžíce medu
  • 100 g celozrnné hladké mouky
  • 80 g oleje
  • 300 g rebarbory
  • 100 g ovesných vloček
  • 40 g třtinového cukru
  • 400 g tvarohu
  • 2 vejce
  • 100 g vlašských ořechů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,02 g 31,05 g 17,96 g 1 378,06 kJ (329 kcal)
celkově 130,16 g 310,54 g 179,65 g 13 780,60 kJ (3291 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

V mixéru si rozmixujeme ovesné vločky a ořechy. Přesypeme do mísy, kde smícháme s celozrnnou moukou, cukrem a olejem. Vznikne drolivá hmota. Vezmeme si kastrůlek, kde vložíme nakrájenou rebarboru, jablka a vanilkový cukr. Můžeme přilít trošku vody, podle toho, jak máme vodnatá jablka. V další míse si smícháme tvaroh, vejce a med. Do této směsi přidáme vychlazenou směs s jablky. Potom si připravíme dortovou formu, kde si na dno dáme 2/3 těsta a přitlačíme ho na dno. Na těsto nalijeme tvarohovou směs s jablky a posypeme 1/3 těsta, které nám zbylo. Vznikne nám drobenka na povrchu. Dáme péct na 150°C asi na 30 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

O kvalitě mléčných výrobků

Redaktoři dTestu pravidelně rozebírají své testování či zajímavosti, ať už od…

Obědy ve školách se změní

Školní jídelny se připravují na plánovanou změnu spotřebního koše, jehož podobu…

Zlobí vás "smršťování" výrobků?

Zlobí vás shrinkflace neboli "smršťování" velikosti výrobků a nikoli cen? Ve…

Další zajímavé recepty