| Autor: | flybee |
| Datum přidání | 27.12.2011 |
| Druh receptu | Svačina, Zákusek |
| Doba přípravy surovin: |
30 min |
| Doba vaření: | neuvedena |
| Počet porcí: | 20 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Ghí přepuštěné máslo
Máslo Ghí. Přepuštěné máslo.
Pšeničná múka celozrnná špeciál - stredná
Pšeničná mouka celozrnná
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 1,73 g | 10,68 g | 1,30 g | 259,24 kJ (62 kcal) |
| celkově | 34,66 g | 213,59 g | 26,07 g | 5 184,75 kJ (1238 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Ve velké míse smíchejte mouku, indický kmín nebo sezam, sůl a kypřící prášek. Do mouky vpracujte máslo nebo ghí. Přidejte takové množství vody, aby se vytvořilo patřičně tuhé těsto. Dobře propracovávejte alespoň 5 minut, dokud není hladké a pružné. Potom je nechte několik minut stát stranou.Pánev naplňte do dvou třetin ghí nebo rostlinným olejem a zahřejte na středním plameni. Zatímco se ghí rozehřívá, rozválejte těsto do velkého, asi 1 cm silného čtverce. Ostrým nožem rozkrájejte těsto na asi 5 cm dlouhé kosočtverce nebo čtverce. Polovinu jich jemně vložte do horkého ghí. Teplo byste měli upravit tak, aby krekry byly během 4 až 5 minut po obou stranách osmažené do zlatohněda. Vyndávejte je děrovanou lžící a nechte je v cedníku, aby okapaly. Další polovinu připravte stejným způsobem.
Tyto sušenky jsou snadné na přípravu a můžete je jíst jako zákusek, s polévkami, nebo jako jeden z chodů. Jestliže nemáte kamennou sůl, můžete místo ní použít obyčejnou. Z Kršnovy vegetariánské kuchařky.
Přidat komentář