Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný koláč z kokosového mléka
Autor: carme
Datum přidání 25.01.2014
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
25 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Korpus:

  • 1 hrnek ovesných vloček (nasekat v robotu na mouku)
  • 1 hrnek špaldové mouky hladké
  • 1/2 hrnku třtinového cukru
  • 400 ml kokosového mléka (např. od Alnatura)
  • 1 vejce
  • 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

Náplň:

  • 3 jablka
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce citrónové šťávy
  • 1 lžička skořice

Posyp:

  • kokos
  • namleté vlašské oříšky
  • kukuřičná strouhanka
  • olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,01 g 49,48 g 9,82 g 1 324,70 kJ (316 kcal)
celkově 80,13 g 494,75 g 98,18 g 13 246,96 kJ (3164 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve si do horké vody namočíme rozinky. Dále oloupeme jablka, zbavíme jádřince a nastrouháme na hrubém struhadle. Smícháme s cukrem, skořicí, citrónovou šťávou a nabobtnalými rozinkami. Cukr rozšleháme s kokosovým mlékem. Přisypeme obě mouky, kypřící prášek, vejce a vše rozšleháme. Koláčovou formu vytřeme olejem a vysypeme kukuřičnou strouhankou. Těsto rozetřeme až ke krajům, ozdobíme jablkovou směsí a posypeme kokosem a vlašskými ořechy. Pečeme na 180°C asi 40 minut podle typu trouby.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 10.03.2019 - 21:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Pecka!

anonymní uživatel | 22.06.2018 - 21:39
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Vynikající?

carme | 15.02.2014 - 13:05

Jsem moc ráda, že koláč chutnal.

Lucka | 6.02.2014 - 08:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Byl výborný, povrch jsem posypala jen kokosem a stačilo to :-)

Nejnovější články

Test arašídových pomazánek 2024

To, že arašídy nejsou ořechy, ale luštěnina, je známá věc. Ovšem překvapilo nás…

Začne dětem ve školních jídelnách více chutnat?

V rámci pořadu Střepiny na TV Nova proběhla reportáž o nově připravovaných…

Sůl nad zlato

Přestože třeba nepatříte mezi ty, co hodně solí, ještě to neznamená, že…

Další zajímavé recepty