Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

Meruňkové řezy s kokosovou pěnou
Autor: neznámý
Datum přidání 09.06.2015
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

TĚSTO:

  •  400 g polohrubé mouky
  • 150 g másla
  • 100 g cukru
  • 250 ml mléka
  • 4 žloutky
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 skleničky zavařených meruněk

 

KOKOSOVÁ PĚNA: 

  • 4 bílky
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 80 g moučkového cukru

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,92 g 59,93 g 19,79 g 1 764,62 kJ (421 kcal)
celkově 83,04 g 719,19 g 237,46 g 21 175,48 kJ (5057 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Ručním šlehačem našleháme žloutky, máslo, cukr a vanilkový cukr. Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a přilijeme vlažné mléko. Vyšlehané těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a poklademe meruňkami. Bílky ušleháme do tuha, přidáme moučkový cukr a lehce vmícháme strouhaný kokos. Ušlehaný sníh rozetřeme na ovoce a pečeme v předehřáté troubě a 180 °C asi 30 min.

Tipy na vylepšení

Do poloviny těsta lze přidat kakao. Meruňky můžeme proložit jablky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sharunka003 | 12.10.2017 - 11:15
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Také jsem vyzkoušela tyto řezy. Jsou chutné. Místo meruněk jsem musela použít broskve,protože meruňky neměli,jak rodiče, tak v obchodě. Musela jsem to ale péci o něco déle. A ještě se strachovala,jestli mi ten sníh nezčerná. Na konec jsem zvolila pečení zespodu asi na 10 minut a sníh byl jen naštěstí zlatavý,ale nechat to tam o pár minut déle,tak už by to asi letělo do koše :-)

Lucka | 18.09.2010 - 19:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Měla jsem chuť dneska tvořit a tohle se skutečně povedlo, lahoda (pouze jsem ubrala bílky na polovun a přidala o to více kokosu),řezy pak měly výraznější a jemnější chuť.

Nejnovější články

Restaurace pod drobnohledem SZPI!

Každá sedmá restaurace připravuje pokrmy na přepáleném fritovacím oleji,…

Z plevele jídlo na talíř

Kopřivy možná budeme jednou nejen běžně jíst, ale i oblékat.

Cirkulka

Kofola.cz se vrací k vratným lahvím.

Další zajímavé recepty

Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí