Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Špaldovo-mrkvové mušličky
Autor: neznámý
Datum přidání 21.09.2010
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 300 g hladké špaldové mouky
  • 200 g Hery
  • 160 g strouhané mrkve

 

NÁPLŇ: 

 

  • jakákoliv povidla smíchaná se strouhaným perníkem, rumem a kandovanou pomerančovou / citronovou kůrou

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,40 g 26,07 g 11,26 g 912,17 kJ (218 kcal)
celkově 36,01 g 391,07 g 168,93 g 13 682,55 kJ (3268 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Z mouky, tuku a strouhané mrkve vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta vyválíme plát silný 3 mm a tvořítkem na mušličky vykrájíme kolečka. Naplníme ochucenými povidly, pomocí tvořítka tvarujeme mušličky, klademe na plech vyložený pečicím papírem nebo fólií, pomažeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předehřáté troubě na 180 - 200°C asi 15 min. Horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

jenny.zx@ | 21.09.2010 - 20:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dělala jsem už několikrát. Sice z celozrnné pšeničné mouky, ale i tak to byla dobrota. A ještě teplé byly nejlepší!

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty