Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Rebarborový koláč
Autor: neznámý
Datum přidání 26.09.2010
Druh receptu Snídaně, Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

KORPUS: 

  • 250 g hladké mouky
  • 125 g másla
  • 50 g jemného krup
  • cukru
  • 1 žloutek
  • 2-3 lžíce mléka
  • špetka soli

NÁPLŇ: 

  • 400 g rebarbory
  • 100 g cukru
  • 3 vejce + 1 bílek
  • 100 ml ricotty (mascarpone), 150 ml kysané smetany, 1 lžíce čerstvého str. zázvoru (nebo 1 lžička sušeného)
  • špetka soli


Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z ingrediencí na korpus zpracujeme těsto, dáme na 30 min. do lednice. Poté vyválíme a přeneseme do kulaté koláčové formy. Předpečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C dorůžova.Mezitím v míse šleháme cukr s vejci a bílkem do pěny, přidáme ricottu a kysanou smetanu a ochutí zázvorem a špetkou soli.Náplň nalijeme na předpečený korpus a poklademe na kousky nakrájenou očištěnou syrovou rebarborou. Pečeme při pozvolna při 130 °C asi 45 min. Posledních 5 min. zvýšíme teplotu na 190 °C, aby povrch pěkně zezlátl.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty