Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Karotková "pečeně "
Autor: lanvin
Datum přidání 15.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: 80 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 6 šálků nastrouhané karotky
  • 2 cibule
  • 1 šálek nakrájené cukety
  • 1 šálek zeleného hrášku
  • 1 šálek strouhaných mandlí
  • 1 šálek sekaných vlašských ořechů 
  • 4 lžíce másla
  • 6 vajec
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky čerstvé nasekané bazalky
  • 3 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžička čerstvé nasekané meduňky
  • 1/2 lžičky čerstvého tymiánu
  • máslo na vymazání formy




Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 18,02 g 15,17 g 37,30 g 1 936,68 kJ (463 kcal)
celkově 144,18 g 121,35 g 298,44 g 15 493,40 kJ (3700 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Karotku smícháme s pokrájenou cibulí ,cuketou, hráškem, mandlemi a ořechy, rozpuštěným máslem a dobře rozšlehanými vejci.Osolíme, zamícháme bylinky. Dáme do vymazaného pekáče a pomalu pečeme asi hodinu. Chceme-li mít "pečeni" kypřejší , z bílků ušleháme sníh.

Tipy na vylepšení

Pokud nemáme čerstvé bylinky použijeme sušené, v tomto případě pouze polovinu dávky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Milada | 15.09.2010 - 13:38
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dlouho jsem se chystala, že si tento recept vyzkouším, až na to došlo. Výborný výsledek. jenom bych doplnila : karotku napřed trochu povařit. Jinak s brambovou kaší a buď s tempehem nebo krůtou - je to svátek.

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty