Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pomerančová omáčka s pečenými bramborovými plackami
Autor: neznámý
Datum přidání 22.12.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
90 min
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

Bramborové placky:
  • 4 uvařené brambory ve slupce 
  • 200g měkkého tvarohu
  • 5 cca lžic pohankové mouky
  • sůl
Krůtí maso:
  • 400g krůtích prsou
  • sůl
Pomerančová omáčka:
  • 100ml smetany
  • 3 pomeranče
  • 2 lžíce cca třtinového cukru
  • 2 lžíce rýžové mouky
  • 1 lžíce másla
  • 4 hřebíčky
  • 1/2 celé skořice
  • kousek badyánu
  • špetka sušeného zázvoru
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Vychladlé oloupané brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme tvaroh, podle potřeby pohankovou mouku a osolíme. Zaděláme bramborové těsto,  ze kterého si vyválíme silnější váleček a nakrájíme na kolečka. V rukou ještě upravíme na placičku. Pečeme v troubě do zezlátnutí.Krůtí prsa omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka pod pokličkou.Dále si připravíme pomerančovou omáčku. V hlubší pánvi si v rozehřátém másle rozpustíme cukr. Zalijeme rýžovou moukou, kterou jsme si rozmíchali v hrníčku s vodou. Přidáme skořici, hřebíčky a badyán a společně krátce povaříme. Ke konci do omáčky vlijeme šťávu vymačkanou z pomerančů, přidáme špetku zázvoru a zjemníme smetanou. Podle chuti osolíme, vyjmeme koření a můžeme servírovat. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Stahování výrobků z vepřového masa z trhu

Státní veterinární správa (SVS) nařídila stáhnout z prodeje dva masné výrobky…

Strava v nemocnicích, sociálních službách, či školách...BUDE KVALITNĚJŠÍ A ZDRAVĚJŠÍ?

Kvalita nemocničního stravování zásadně ovlivňuje proces léčby a…

Jaké máslo je kvalitní?

Máslo je nepostradatelným základem kuchyně – ať už ho používáte na pečení,…

Další zajímavé recepty