Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Mrkvová omáčka s natí
Autor: neznámý
Datum přidání 08.10.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

3 mrkve s natí bio
3/4 hrníčku rýžové mouky
1 ovesnou smetanu (může být i sojová)
1 citrón
4 lžíce třtinového cukru
1-2 lžičky himalájské soli
1 lžička slunečnicové oleje
1 lžička másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Mrkev očistíme a nakrájíme na malá kolečka. Nať přebereme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme trochu másla s olejem, to je proto, aby se nám máslo nepřepalovalo. Vhodíme mrkev a za občasného míchání orestujeme. Mezitím si rýžovou mouku rozmícháme ve studené vodě. Jakmile nám mrkev začne pozvolna měnit barvu, přidáme cukr. Oheň stáhneme a necháme ho zkaramelizovat. Poté vlijeme vodu a mrkev povaříme doměkka. Nyní už jenom rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a zahustíme záklechtkou. Dobře promícháme metličkou, aby se veškerá mouka důkladně rozpustila a krátce povaříme. Na závěr zvláčníme smetanou, přidáme nať z mrkve a okyselíme citrónovou šťávou. V této fázi je důležité ochutnávat a doladit vše tak, jak nám chuťové buňky velí.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty