| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 08.10.2013 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
20 min |
| Doba vaření: | 30 min |
| Počet porcí: | 5 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
3 mrkve s natí bio
3/4 hrníčku rýžové mouky
1 ovesnou smetanu (může být i sojová)
1 citrón
4 lžíce třtinového cukru
1-2 lžičky himalájské soli
1 lžička slunečnicové oleje
1 lžička másla
Mrkev očistíme a nakrájíme na malá kolečka. Nať přebereme a nasekáme nadrobno. V hrnci rozpustíme trochu másla s olejem, to je proto, aby se nám máslo nepřepalovalo. Vhodíme mrkev a za občasného míchání orestujeme. Mezitím si rýžovou mouku rozmícháme ve studené vodě. Jakmile nám mrkev začne pozvolna měnit barvu, přidáme cukr. Oheň stáhneme a necháme ho zkaramelizovat. Poté vlijeme vodu a mrkev povaříme doměkka. Nyní už jenom rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a zahustíme záklechtkou. Dobře promícháme metličkou, aby se veškerá mouka důkladně rozpustila a krátce povaříme. Na závěr zvláčníme smetanou, přidáme nať z mrkve a okyselíme citrónovou šťávou. V této fázi je důležité ochutnávat a doladit vše tak, jak nám chuťové buňky velí.
Přidat komentář