Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Omeleta na slaný způsob se špenátem
Autor: neznámý
Datum přidání 21.07.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 600 ml cca vody
  • 100g hrníčku špaldové mouky hladké
  • 80g hrníčku pohankové mouky
  • 40g hrníčku kukuřičné mouky
  • 2 hrsti čerstvého špenátu
  • 1 vejce
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 lžička soli
  • slunečnicový olej za studena lisovaný

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Do hlubší misky nalijeme vodu, přidáme mouky, sůl, vejce, tymián a na kousky pokrájený a opraný špenát. Vytvoříme palačinkové těsto. Je-li těsto příliš husté rozředíme ještě vodou nebo naopak zahustíme moukou, pokud je moc řídké. Těsto necháme alespoň 10 minut odstát. Pánvičku potřeme slunečnicovým olejem a rozpálíme. Z těsta nabereme naběračkou potřebné množství a rovnoměrně těsto rozlijeme na pánev, druhou stranou rozprostřeme do krajů pánve. Opečeme z obou stran. Palačinky jíme se zeleninovým salátemnebo samotné. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

Černé olivy pod drobnohledem: barva, sůl a (ne)čekané železo 

Černé olivy, oblíbená součást mnoha pokrmů, skrývají za svou barvou a chutí…

Minerální vody pod lupou: jak vybrat tu správnou a nepřestřelit s bublinkami

Minerální voda může pitný režim zpestřit, ale při nesprávném výběru i ublížit.…

Další zajímavé recepty