Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanka s fazolkami
Autor: neznámý
Datum přidání 26.06.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
5 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 hrníček pohanky
  • 600g fazolových lusků
  • 1 cibuli
  • 1/2 citrónu
  • 1/2 lžičky másla
  • 1 lžička lněného oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,16 g 41,50 g 4,36 g 1 104,56 kJ (264 kcal)
celkově 32,66 g 165,99 g 17,45 g 4 418,24 kJ (1055 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku v cedníku důkladně propereme a zbavíme drobných nečistot. Nasypeme do menšího hrnce, zalijeme horkou vodou a vaříme na mírnějším ohni zhruba 8 minut. Poté hrnec zabalíme do utěrky a necháme 20 minut odstát. Podle potřeby během vaření můžeme vodu dolít nebo scedit. Fazolové lusky zalijeme horkou vodou, osolíme a necháme povařit doměkka. Na másle osmahneme cibulku, stáhneme z ohně, přimícháme fazolové lusky, uvařenou pohanku, pokapeme olejem a citrónovou šťávou.  

Příběh receptu

Pohanka obsahuje mnoho důležitých látek, a proto by neměla chybět v našem jídelníčku. Obsahuje rutin, který je důležitý pro pružnost cév. Pohanka je rovněž zdrojem zinku, mědi, selenu a v neposlední řadě vlákniny. Posiluje obranyschopnost a přispívá ke snižování hladiny cholesterolu.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sinawik@ | 26.06.2011 - 12:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jídlo bylo velmi chutné.

karča | 26.06.2011 - 12:36
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

přidala jsem mrkev, trochu rajského protlaku, smetanu...bylo to moc dobré.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty