Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněné grilované papriky
Autor: neznámý
Datum přidání 06.11.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 čerstvé paprikové lusky
  • hrníček pohanky (200 ml)
  • větší cibule
  • česnek (3 stroužky)
  • sýr (mozarela, eidam apod.)
  • petrželová nať
  • Solčanka
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pohanku předem spaříme horkou vodou a necháme cca 15 minut nabobtnat.Z paprikových lusků opatrně vykrojíme stopku a vydlabeme semena.Cibuli oloupeme, sloupneme horní "sukýnku" a odložíme stranou.Zbytek cibule nakrájíme na drobno a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme scezenou pohanku, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a sýr, na plotýnce za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Dochutíme solčankou a kávovou lžičkou plníme papriky. Naplněné papriky "zazátkujeme" kouskem mističky z cibulové sukýnky, kterou jsme si předem odložili tak, aby náplň nevytékala.Papriky vložíme do pekáčku, mašlovačkou potřeme olivovým olejem a vložíme pod gril. Během grilování otočíme a znovu potřeme olejem, potřené papriky lehce posypeme solčankou. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

info@ | 6.11.2012 - 19:46

Hopla - zapoměla jsem na česnek - přidáme nadrobno nakrájený nebo lisovaný zároveň se sýrem! Přidat třošku nakrájené uzeniny taky není špatné.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty