Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněné grilované papriky
Autor: neznámý
Datum přidání 06.11.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 čerstvé paprikové lusky
  • hrníček pohanky (200 ml)
  • větší cibule
  • česnek (3 stroužky)
  • sýr (mozarela, eidam apod.)
  • petrželová nať
  • Solčanka
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pohanku předem spaříme horkou vodou a necháme cca 15 minut nabobtnat.Z paprikových lusků opatrně vykrojíme stopku a vydlabeme semena.Cibuli oloupeme, sloupneme horní "sukýnku" a odložíme stranou.Zbytek cibule nakrájíme na drobno a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme scezenou pohanku, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a sýr, na plotýnce za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Dochutíme solčankou a kávovou lžičkou plníme papriky. Naplněné papriky "zazátkujeme" kouskem mističky z cibulové sukýnky, kterou jsme si předem odložili tak, aby náplň nevytékala.Papriky vložíme do pekáčku, mašlovačkou potřeme olivovým olejem a vložíme pod gril. Během grilování otočíme a znovu potřeme olejem, potřené papriky lehce posypeme solčankou. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

info@ | 6.11.2012 - 19:46

Hopla - zapoměla jsem na česnek - přidáme nadrobno nakrájený nebo lisovaný zároveň se sýrem! Přidat třošku nakrájené uzeniny taky není špatné.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty