Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Plněné grilované papriky
Autor: neznámý
Datum přidání 06.11.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 čerstvé paprikové lusky
  • hrníček pohanky (200 ml)
  • větší cibule
  • česnek (3 stroužky)
  • sýr (mozarela, eidam apod.)
  • petrželová nať
  • Solčanka
  • olivový olej

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pohanku předem spaříme horkou vodou a necháme cca 15 minut nabobtnat.Z paprikových lusků opatrně vykrojíme stopku a vydlabeme semena.Cibuli oloupeme, sloupneme horní "sukýnku" a odložíme stranou.Zbytek cibule nakrájíme na drobno a na oleji necháme zesklovatět. Přidáme scezenou pohanku, nadrobno nakrájenou petrželovou nať a sýr, na plotýnce za stálého míchání necháme sýr rozpustit. Dochutíme solčankou a kávovou lžičkou plníme papriky. Naplněné papriky "zazátkujeme" kouskem mističky z cibulové sukýnky, kterou jsme si předem odložili tak, aby náplň nevytékala.Papriky vložíme do pekáčku, mašlovačkou potřeme olivovým olejem a vložíme pod gril. Během grilování otočíme a znovu potřeme olejem, potřené papriky lehce posypeme solčankou. Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

info@ | 6.11.2012 - 19:46

Hopla - zapoměla jsem na česnek - přidáme nadrobno nakrájený nebo lisovaný zároveň se sýrem! Přidat třošku nakrájené uzeniny taky není špatné.

Nejnovější články

Sushi mezi regály

Supermarketové sushi se stalo fenoménem moderní doby. Nenahradí zážitek z…

Poke bowl - ochutnávka

Černé ovce otestovaly populární poke bowls z obchodních řetězců. Jak obstály ve…

Chipsy jsou nezdravé, ale jak moc?

Bramborové chipsy jsou jednou z nejoblíbenějších slaných pochoutek, jejich…

Další zajímavé recepty