Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pohanková bábovka
Autor: lanvin
Datum přidání 19.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 sklenice pohankové mouky
  • 4 lžíce pšeničné celozrnné mouky
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 20 g droždí
  • 200 g másla
  • voda dle potřeby
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,26 g 74,08 g 23,11 g 2 243,58 kJ (536 kcal)
celkově 82,62 g 740,82 g 231,06 g 22 435,80 kJ (5358 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rozehřáté máslo lijeme postupně do mísy k pohankové mouce, promícháme, přidáme pšeničnou mouku a za stálého míchání doléváme vlažnou vodu. Těsto musí mít konzistenci husté zakysané smetany. Přidáme cukr, rozdrobené droždí a špetku soli. Promícháme a dáme na teplé místo. Vykynuté těsto dáme do vymazané formy a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 180° C. Bábovku podáváme teplou na talířku pokapanou rozehřátým máslem. Můžeme lehce pocukrovat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 4.03.2016 - 13:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

No, jako, zkoušela jsem tento recept a chuťově, je to míň výrazný,přeci jen jsme zvyklí na sladší chuť. Pokud budu dělat příště,tak za mě víc cukru nebo medu. A hlavně, po upečení to mělo takovou kvasničnou příchuť, nechtělo by to to droždí udělat do kvásku? Měli jsme tam akorát kousky nerozpuštěnýho droždí takhle. Takže,jestli se někdy k tomuto vrátím.tak zkusím buď: bez kvasniic. nebo s kvasnicema ale z kvásku a s víc cukru,snad to bude pak fajnovější. při konzumaci jsme si to pocukrovali víc a zkusili i s marmeládou (dalo se to), ale my radši sladší na příště bábovku jako takovou.

Milada | 19.09.2010 - 15:34

Už jsem pekla vaši třetí bábovku. Příprava pohankové bábovky je velice jednoduchá. Po upečení se mi zdála dost suchá. přelila jsem ji opatrně domácím rybízovým džemem a nemělo to chybu.

Jíťa | 19.09.2010 - 15:34

Muze se delat i celozrnne pohankove mouky?

Dita | 19.09.2010 - 15:34

Já myslím, že je to jedno. Určitě bude dobrá tak i tak.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Poslední nákupy bez stresu

Ani nákup těsně před Štědrým dnem nemusí být noční můra. Klíčem je připravit se…

Další zajímavé recepty