Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací
Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí

Pohanková bábovka
Autor: lanvin
Datum přidání 19.09.2010
Druh receptu Svačina, Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 90 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 sklenice pohankové mouky
  • 4 lžíce pšeničné celozrnné mouky
  • 2-3 lžíce třtinového cukru
  • 20 g droždí
  • 200 g másla
  • voda dle potřeby
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,26 g 74,08 g 23,11 g 2 243,58 kJ (536 kcal)
celkově 82,62 g 740,82 g 231,06 g 22 435,80 kJ (5358 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Rozehřáté máslo lijeme postupně do mísy k pohankové mouce, promícháme, přidáme pšeničnou mouku a za stálého míchání doléváme vlažnou vodu. Těsto musí mít konzistenci husté zakysané smetany. Přidáme cukr, rozdrobené droždí a špetku soli. Promícháme a dáme na teplé místo. Vykynuté těsto dáme do vymazané formy a pečeme v troubě asi 1 hodinu při 180° C. Bábovku podáváme teplou na talířku pokapanou rozehřátým máslem. Můžeme lehce pocukrovat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

sharunka03 | 4.03.2016 - 13:59
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

No, jako, zkoušela jsem tento recept a chuťově, je to míň výrazný,přeci jen jsme zvyklí na sladší chuť. Pokud budu dělat příště,tak za mě víc cukru nebo medu. A hlavně, po upečení to mělo takovou kvasničnou příchuť, nechtělo by to to droždí udělat do kvásku? Měli jsme tam akorát kousky nerozpuštěnýho droždí takhle. Takže,jestli se někdy k tomuto vrátím.tak zkusím buď: bez kvasniic. nebo s kvasnicema ale z kvásku a s víc cukru,snad to bude pak fajnovější. při konzumaci jsme si to pocukrovali víc a zkusili i s marmeládou (dalo se to), ale my radši sladší na příště bábovku jako takovou.

Milada | 19.09.2010 - 15:34

Už jsem pekla vaši třetí bábovku. Příprava pohankové bábovky je velice jednoduchá. Po upečení se mi zdála dost suchá. přelila jsem ji opatrně domácím rybízovým džemem a nemělo to chybu.

Jíťa | 19.09.2010 - 15:34

Muze se delat i celozrnne pohankove mouky?

Dita | 19.09.2010 - 15:34

Já myslím, že je to jedno. Určitě bude dobrá tak i tak.

Nejnovější články

Alimentární nákazy - nákazy z jídla!

Stručný souhrn informací pro veřejnost: Časté alimentární nákazy a alimentární…

Ochutnávka hamburgerů!

Sezóna grilování je v plném proudu a mezi klobáskami a kusy masa často opékáme…

Může maso připravené z buněčných kultur nahradit tradičně produkované maso?

Myšlenka vytvořit umělé maso, aniž bychom k tomu potřebovali zvířata, existuje…

Další zajímavé recepty

Index hubnutí
Index hubnutí
Index hubnutí