Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zapečená pohanka se zeleninou
Autor: neznámý
Datum přidání 04.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 300 g pohanky lámanky
  •  kousek pórku nebo jarní cibulky
  •  2 větší žampiony
  •  1 velká mrkev
  •  1 menší cuketa
  •  150 g zelených fazolek
  •  1/4 celeru
  •  1 větší petržel
  •  mletá sladká paprika (kdo má rád, tak trochu chilli)
  •  sojová omáčka (Shoyu)
  •  sezamová semínka na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 15,78 g 60,39 g 9,69 g 1 771,06 kJ (423 kcal)
celkově 63,10 g 241,55 g 38,77 g 7 084,25 kJ (1692 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku zalijeme dvojnásobným množstvím vroucí vody, osolíme, přiklopíme pokličkou a necháme nabobtnat. Zelené fazolky nakrájíme na menší kousky a spolu s mrkví uvaříme do poloměkka. Pórek nebo jarní cibulku nakrájíme na kolečka, petržel a celer na menší kostičky a vše společně osmažíme na trošce oleje dozlatova. Přidáme pokrájené žampiony, cuketu, uvařené fazolky a mrkev na kostičky. Zeleninu ochutíme sojovou omáčkou a mletou paprikou (případně chilli). Nakonec vmícháme připravenou pohanku, zamícháme, upravíme do zapékacího pekáčku, posypeme sezamovými semínky a zapečeme v troubě dozlatova.

Tipy na vylepšení

Podáváme se zavařenou červenou řepou nebo sladkokyselou okurkou, pokapané středomořskou omáčkou Heinz.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 19.05.2018 - 13:08

Zajímavé chutné jídlo

sterbaji | 27.03.2014 - 09:19
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Super dubrota

Sunriska | 14.03.2014 - 12:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Zapečená pohanka je opravdu výborná. Vždy přimíchám to, co mám po ruce - dnes žampiony, cibulku a petrželku. 

Občan | 9.02.2014 - 14:06
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dnes jsem tohle jídlo ochutnal a mohu jen doporučit. Cibulka to skvěle dochutí. Akorát ty sezamová semínka nemáme :-)

Dita | 4.09.2010 - 21:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Tak dnes jsem vařila tento recept, určitě stojí ho vyzkoušet. Ještě jsem posypala sýrem.

dajenka.z@ | 4.09.2010 - 21:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

elllzi@ | 4.09.2010 - 21:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

DBoudna@ | 4.09.2010 - 21:42
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Opravdu výborný recept. Na vrch jsem navíc položila plátky mozzarelly a ještě teď se olizuji až za ušima :-)

Nejnovější články

Je nám líto ...

Rohlík.cz bohužel musel zrušit semafórky u Éček. Ale možnost podívat se na…

Pozor na šproty!!!

Tisková zpráva SVS ze dne 15. 7. 2019 – stahují se z trhu uzené šproty v oleji,…

Himalájská sůl

Himalájská sůl - zázrak, nebo předražený nesmysl?

Další zajímavé recepty