Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičná polévka
Autor: lanvin
Datum přidání 30.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 45 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • zrna z 2-3 palic kukuřice (můžeme použít i mraženou kukuřici)
  • 3 sklenice teplého mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 nasekané cibule 
  • 1 stroužek česneku
  • Podravka (bez glutamanu)
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,88 g 13,39 g 12,81 g 861,96 kJ (206 kcal)
celkově 29,65 g 40,18 g 38,44 g 2 585,88 kJ (618 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Polovinu kukuřice rozmixujeme v mléce. Na másle orestujeme cibulku a česnek, přidáme rozmixovaná zrna s mlékem a pomalu vaříme 3 minuty. Přidáme zbytek kukuřice, malinko Podravky na dochucení, muškátový oříšek, je-li třeba špetku soli a vaříme doměkka. Na talíři přizdobíme petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ryzek | 3.04.2015 - 17:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Podravku jsem tam sice nedávala ale máme ji bez glutamanu a jiných chemických hnusů

roxy789 | 30.09.2010 - 23:44

Podravku bych zcela vynechala, pak by se recept dal považovat za zdravý.

Dita | 30.09.2010 - 23:44

Je podravka a podravka, jsou různé druhy a né každá obsahuje glutamán a jiné hnusy. Dá se koupit čistě přírodní koření a na tom nevidím nic špatného.

Nejnovější články

dTest: Každá druhá vinná klobása v testu neuspěla

Vzhledem k oblíbenosti vinných klobás na vánočních stolech Čechů, přebíráme a…

Konec svátečního plýtvání

Po Vánocích bývá lednice plná. Nenechte to dojít do koše! Máme pro vás rychlé a…

Děkujeme vám, FÉROVÍ čtenáři!

Děkujeme za vaši přízeň! Pojďme se ohlédnout za největšími úspěchy roku 2025 –…

Další zajímavé recepty