Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičná polévka
Autor: lanvin
Datum přidání 30.09.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 3 ks
Přibližná cena: 45 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • zrna z 2-3 palic kukuřice (můžeme použít i mraženou kukuřici)
  • 3 sklenice teplého mléka
  • 2 lžíce másla
  • 1/2 nasekané cibule 
  • 1 stroužek česneku
  • Podravka (bez glutamanu)
  • sůl
  • špetka muškátového oříšku
  • petrželka

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,88 g 13,39 g 12,81 g 861,96 kJ (206 kcal)
celkově 29,65 g 40,18 g 38,44 g 2 585,88 kJ (618 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Polovinu kukuřice rozmixujeme v mléce. Na másle orestujeme cibulku a česnek, přidáme rozmixovaná zrna s mlékem a pomalu vaříme 3 minuty. Přidáme zbytek kukuřice, malinko Podravky na dochucení, muškátový oříšek, je-li třeba špetku soli a vaříme doměkka. Na talíři přizdobíme petrželkou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Ryzek | 3.04.2015 - 17:35
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Podravku jsem tam sice nedávala ale máme ji bez glutamanu a jiných chemických hnusů

roxy789 | 30.09.2010 - 23:44

Podravku bych zcela vynechala, pak by se recept dal považovat za zdravý.

Dita | 30.09.2010 - 23:44

Je podravka a podravka, jsou různé druhy a né každá obsahuje glutamán a jiné hnusy. Dá se koupit čistě přírodní koření a na tom nevidím nic špatného.

Nejnovější články

Hroznové víno ze zemí mimo EU je častěji kontaminováno pesticidy

Hroznové víno patří mezi nejoblíbenější druhy ovoce. Spotřeba na osobu v…

Pod lupou bude hummus, miso i mák

Miso, hummus či okara. Luštěninové výrobky, se kterými se lidé v Česku…

Potravináři podporují zpřísnění označení vegetariánských potravin

Potravinářská komora podporuje připravenou novelu vyhlášky, která upravuje…

Další zajímavé recepty