Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Polévka z řapíkatého celeru
Autor: Svět zdraví
Datum přidání 19.10.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g řapíkatého celeru
  • 200 g mrkve
  • 1 ks cibule
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 cm zázvoru
  • 1,5 dcl ovesné smetany
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,33 g 11,89 g 6,15 g 476,60 kJ (114 kcal)
celkově 9,34 g 47,57 g 24,59 g 1 906,40 kJ (455 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nadrobno nasekanou cibuli mírně osmahneme na oleji. Přidáme omytý řapíkatý celer nakrájený na 1–1,5 cm velké kousky a po cca 2–3 minutách přisypeme na kolečka nakrájenou mrkev. Po kratším orestování zalijeme zeleninu vývarem a přidáme i nastrouhaný zázvor. Vaříme doměkka a osolíme. Polévku rozmixujeme, zjemníme smetanou a dochutíme kořením. Z polévky můžeme také před rozmixováním vyjmout část zeleniny, abychom docílili "hrubší" konzistence.

Příběh receptu

www.svet-zdravi.cz

Tipy na vylepšení

Výborné je přidat do této polévky i nějakou luštěninu, např. cizrnu nebo fazole černé oko.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

motaoyohuangy@ | 9.02.2015 - 18:50
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty