Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Zelňačka s uzeným tempehem
Autor: Milada
Datum přidání 18.12.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: 60 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • čtvrt hlavičky bílého zelí
  • 1 hrníček kysaného zelí
  • 1 l vody
  • 4 lžíce sezamového oleje
  • 1 větší cibule
  • 200 g uzeného tempehu
  • 2 brambory, nebo kedlubna, tuřín, košťál brokolice apod.
  • 4 lžíce celozrnné mouky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička sladké papriky
  • 3 ks bobkového listu
  • 150 ml sójové smetany
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 13,07 g 23,98 g 19,33 g 1 336,22 kJ (319 kcal)
celkově 52,30 g 95,92 g 77,33 g 5 344,89 kJ (1277 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na sezamovém oleji orestujeme cibuli, tempeh, všechno koření (papriku až nakonec, aby nezhořkla) a jemně opražíme mouku. Přidáme zelí, zeleninu a vodu a vaříme do změknutí. Lehce osolíme a zjemníme sójovou smetanou. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

novakova.radka@ | 18.12.2011 - 13:52
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Milado, děkuji za výborný tip. Recept je úžasný, chuť skvělá. Skoro jsem nejedla lepší zelňačku. Jednoduchý recept, skvěle napsaný. :-)

Nejnovější články

Co čerstvého na talíř?

Už se nám začíná objevovat sezónní zelenina v podobě ředkviček a salátů, co…

EU si vybírá bezpečné potraviny

Po úspěšných dvou předchozích ročnících Evropský úřad pro bezpečnost potravin …

Jak správně uchovávat potraviny?

Umíte správně uchovávat potraviny? Určitě ano, ale malé připomenutí určitě…

Další zajímavé recepty