Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnný knedlík
Autor: Eva
Datum přidání 20.04.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 7 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 25 dkg celozrnné špaldové mouky hrubé
  • 10 dkg celozrnné mouky ječné Bio
  • 15 dkg hrubé mouky pšeničné
  • 1 – 2 vejce
  • ½ lžičky soli
  • 3 dkg kvasnic
  • mléko

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 9,12 g 54,18 g 2,84 g 1 155,51 kJ (276 kcal)
celkově 63,87 g 379,27 g 19,89 g 8 088,60 kJ (1932 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku dáme do mísy, nadrobíme kvasnice a promícháme. Osolíme a přidáme vajíčko. Postupně zaděláváme vlažným mlékem, až se nám spojí ingredience v tužší těsto. Dále pak posypeme vál moukou, těsto vyklopíme a prohněteme rukou na vále. Až je těsto propracované, utvoříme 4 knedlíky, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. Pozor - nesmí překynout. Když nám překyne, knedlík znovu propracujeme a necháme dokynout. Dáme vařit do vroucí vody a vaříme 20 minut pod pokličkou, po 10 minutách knedlíky obrátíme. Po dvaceti minutách pracujeme rychle – sejmeme pokličku, knedlíky propícháme špejlí na více místech, rychle vyndáme na vál a položíme je vzhůru stranou, která byla ve vodě. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 20.04.2012 - 12:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Ječnou mouku jsem nahradila klasickou pšeničnou a povedly se stejně na výbornou;)

Nejnovější články

Speciální daň na slazené nápoje?

Už jste slyšeli o dani na cukr, sůl či tuk? myslíte si, že by to mohl být…

Jaká je nejzdravější strava?

Není univerzální zdravá dieta! Ano jsou univerzální živiny, ale jejich…

BIO potravina roku 2024

PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců vyhlašuje soutěž Nejlepší biopotravina roku…

Další zajímavé recepty