Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Babiččina zeleninová pomazánka na chlebíčky
Autor: neznámý
Datum přidání 31.07.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 větší mrkve
  • 1/2 celeru
  • 2 kořenové petržele
  • 1 větší cibule
  • šťáva z citrónu
  • sůl, pepř 
  • 2 lžičky plnotučné hořčice
  • kelímek bílého jogurtu nebo kysané smetany

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,59 g 13,17 g 1,53 g 365,16 kJ (87 kcal)
celkově 17,93 g 65,86 g 7,63 g 1 825,79 kJ (436 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mrkev, celer, petržel se oloupají a dají vařit do osolené vody. Nesmí se rozvařit. Po uvaření dáme vychladnout. Poté nastrouháme na hrubém struhadle společně s cibulí. Pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme hořčici a jogurt nebo kysanou smetanu. Zamícháme a dáme vychladit do lednice. Výborné na grahamové vece. Můžeme ozdobit slabým plátkem cibule, petrželí kudrnkou nebo plátkem rajčete. 

Tipy na vylepšení

Můžeme přidat i malé bílé fazolky. Fazolky namočíme a druhý den uvaříme. Po uvaření je rozmačkáme vidličkou a přidáme k zelenině.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Další zajímavé recepty