Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bábovka z ovesných vloček
Autor: neznámý
Datum přidání 01.04.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 hrníčky ovesných vloček
  • 1/2 hrníčku špaldové mouky
  • 1/2 hrníčku třtinového cukru
  • 1 hrníček obilného mléka 
  • 2-3 lžíce olivového oleje
  • 2 vejce
  • 1 mrkev
  • 1 hrst vlašských oříšků
  • 1 hrst rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 1 kypřící prášek do pečiva bez fosfátů

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,00 g 55,02 g 9,18 g 1 449,41 kJ (346 kcal)
celkově 120,04 g 660,23 g 110,20 g 17 392,93 kJ (4154 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Jako první si nastrouháme do větší misky očištěnou mrkev. Ovesné vločky v robotu nasekáme na jemnou mouku a přesypeme k mrkvi. Dále přidáme skořici, olej, špaldovou mouku, podle chuti rozinky a vlašské oříšky. Obilné mléko, vejce a cukr dobře vyšleháme a vlijeme do misky. Mícháme tak dlouho, dokud není těsto vláčné. Je-li potřeba, přidáme ještě trochu mléka (vody) nebo podle potřeby můžeme zahustit i moukou. Hotové těsto nalijeme do bábovkové formy, kterou jsme pečlivě vymazali máslem a vysypali moukou. Bábovku vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů, překryjeme pečícím papírem a pečeme asi hodinu. Bábovka je hotová, pokud se po vpíchnutí špejlí nepřilepilo těsto. Uvedené množství je na jednu formu. 

Tipy na vylepšení

Do těsta můžeme přidat několik kapek pomerančové šťávy, moučník tak krásně provoní.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 1.04.2012 - 12:27

Prosíííím, není tato bábovka SUCHÁ??? Všechny většinou jsou, tak už se mi nechce pouštět do další, pokud předem nevím. Díky.

Dita | 1.04.2012 - 12:27

Já jím bábovky nejraději k čaji, jen tak si sednout a přikusovat. Tak zkus zaexperimentovat a dej si tam víc oleje a něčeho tekutého uber. Já to dělám hodně často, že si recepty upravuju, něco přidám (třeba čokoládu) a nebo něco uberu.

Jana | 1.04.2012 - 12:27

Rozárka | 1.04.2012 - 12:27
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Bábovka je naprosto skvělá. Osobně jsem dala půl hrnku oleje a trochu méně mléka, aby byla vláčná. Dělala jsem jak bábovku, tak řezy na plech, které nám vyhovují víc a pečou se kratší dobu. Vůbec není poznat, že je to z vloček.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty