Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborové placky plněné kysaným zelím
Autor: Sunriska
Datum přidání 14.07.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 15 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 střední brambory
  • 1/4 hrníčku špaldové mouky hrubé
  • 1/4 hrníčku celozrnné mouky jemné
  • 1 vejce
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • lžička soli
  • máslo
  • kysané zelí

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Brambory uvaříme se slupkou v páře a po vychladnutí nastrouháme na jemném struhadle. Přidáme špaldovou mouku a celozrnné tolik, aby se těsto nelepilo (záleží na druhu brambor). Promícháme s vejcem, sezamovými semínky a solí a propracujeme těsto. Utvoříme váleček, z kterého odkrajujeme špalíčky a ty rozválíme na slabší placky. Lehce opékáme na sucho na pánvi.V kastrůlku si necháme rozehřát máslo a potřeme jím placky. Do každé zabalíme hrstičku kysaného zelí a můžeme podávat.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 6.01.2020 - 18:41
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

zapomněla jsem dát hvězdičky - za mne 10, i bez sezamového semínka

anonymní uživatel | 6.01.2020 - 18:40
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Starý recept, bohužel zapomenutý. Já peču placky v oleji, jsou pak křupavé, trochu se nafukují a ve spojení s tou hromádkou čerstvého zelí, jsou vynikající . Bohužel pokud zrovna přijde a ochutná návštěva, mám okamžitě po plackách.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty