Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Bramborový domácí chléb
Autor: neznámý
Datum přidání 01.09.2012
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
60 min
Doba vaření: 40 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 400 g špaldové mouky
  • 100 g žitné mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 1 velká ve slupce uvařená brambora
  • 1 lžička drceného kmínu
  • 1 /2 lžičky majoránky
  • 1 necelá lžička soli 

Kvásek:

  • 18 g droždí
  • 1 lžička medu
  • 1 lžička špaldové mouky
  • 5 lžic vlažné vody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 6,04 g 49,17 g 1,43 g 994,77 kJ (238 kcal)
celkově 48,30 g 393,35 g 11,41 g 7 958,16 kJ (1901 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejdříve začneme kváskem. Do vlažně nahřátého hrníčku (můžeme ho vypláchnout horkou vodou nebo krátce nahřát v troubě) nadrobíme droždí, přidáme med, mouku a vlažnou vodu. Promícháme a necháme v teplé místnosti asi 15 minut pracovat. Mezitím si do misky odvážíme mouky a nastrouháme na jemném struhadle oloupanou bramboru. Okořeníme majoránkou, solí a kmínem. Důkladně promícháme. Přilijeme vzešlý kvásek a vlažnou vodu. Všechny suroviny spojíme. Ze začátku se bude zdát v těstě málo vody, ale během kynutí těsto zřídne. Těsto kulíme tak dlouho, dokud nezpracujeme všechnu mouku. Těsto silou nepromačkáváme, jenom překulíme a lehce přimáčkneme. Propracované těsto dáme kynout asi 40 minut na teplé místo. Plech vysypeme moukou, z misky překlopíme vykynutý chléb a necháme asi 10 minut ještě odstát. Mezitím si můžeme nahřát troubu na 200 stupňů. Pomoučněnýma rukama vytvarujeme chléb a pečeme asi 40 minut.   


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty