| Autor: | vjedena@ | 
| Datum přidání | 28.10.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 30 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 3 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
			 
			 
				 
				 
		
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Bulgur Arax
								
								
								Drcená pšenice
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,51 g | 44,44 g | 4,14 g | 958,10 kJ (229 kcal) | 
| celkově | 25,53 g | 133,31 g | 12,43 g | 2 874,30 kJ (686 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Do nahřáté remosky dáme zpěnit na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev a po chvíli i papriku. Když je vše lehce měkké, přidáme bulgur a trochu ho opražíme a přidáme koření dle chuti. Pak zalelejeme 400 ml vroucí vody a vaříme, dokud se voda nevyvaří. Pak necháme ještě dojít pod pokličkou. Do hotového přidáme čerstvou petrželku.
Můžeme přidat i kurkumu, jídlo má pak krásnou barvu.
Přidat komentář