| Autor: | zelisko |
| Datum přidání | 15.04.2014 |
| Druh receptu | Oběd, Příloha, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
5 min |
| Doba vaření: | 60 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Balsýr Žirovnický sýr balkánského typu
Měkký plnotučný nezrající bílý sýr.
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 5,68 g | 27,74 g | 15,45 g | 1 114,12 kJ (266 kcal) |
| celkově | 11,36 g | 55,49 g | 30,89 g | 2 228,25 kJ (532 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Řepu omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme péct do trouby zhruba na 45 minut. Po vychladnutí řepu oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka, které rozložíme na talíři. Na řepu rozložíme rukolu a posypeme balkánským sýrem.
Zálivka: Smícháme med, olej, sůl, pepř, šťávu z citrónu a zálivkou přelejeme nachystanou řepu.
Karamelizovaná cibule: Na pánvi rozpálíme olivový olej, přidáme na osminky nakrájenou cibuli, osmahneme do sklovata, přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Až začne cibule karamelově vonět, trochu osolíme a přidáme balsamikový ocet. Prohříváme tak dlouho, dokud se ocet neodpaří. Připravenou cibulí ozdobíme nachystané carpaccio.
Přidat komentář