Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Celozrnné vdolečky
Autor: Eva
Datum přidání 20.04.2012
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 35 dkg špaldové celozrnné mouky hladké
  • 10 dkg ječné celozrnné mouky hladké
  • 15 dkg hladké mouky pšeničné
  • 15 dkg másla
  • 2 vejce
  • 3 dkg kvasnic
  • špetka třtinového cukru
  • cca ¼ litr mléka
  • ½ - ¾ lžíčky soli
  • mák

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,38 g 28,87 g 10,61 g 960,16 kJ (229 kcal)
celkově 80,63 g 433,04 g 159,14 g 14 402,42 kJ (3440 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do větší mísy dáme mouky a promícháme dohromady. Vytvoříme uprostřed důlek a do něho rozdrobíme kvasnice. Zalijeme troškou vlažného mléka se špetkou cukru, přihrneme malinko moukou a necháme vykynout kvásek. Rozpustíme máslo, nalijeme do mísy, přidáme 1 celé vejce a 1 žloutek (bílek schováme na potření), dále sůl a mlékem zaděláváme těsto. Až je těsto hladké, necháme vykynout přikryté utěrkou. Plech si vytřeme máslem nebo tukem a tvarujeme vdolečky, které potřeme bílkem a posypeme mákem. Necháme na plechu dokynout a vložíme do vyhřáté trouby na 160 – 170°C. Pečeme 20 minut.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty