Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Červený karkulák
Autor: Katka Gojová
Datum přidání 14.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 130 min
Počet porcí: 5 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 velká mrkev (nebo dvě menší)
  • 2 červené řepy
  • 1/2 menšího celeru
  • lžička celého černého pepře
  • 3 snítky rozmarýnu
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 10 stroužků česneku
  • šťáva z 1/2 citronu
  • sůl
  • voda
  • 400g vepřové plece

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Oloupeme česnek a zeleninu, kterou poté nakrájíme na větší kousky. Osolíme, přidáme olej, citronovou šťávu, rozmarýn, pepř a česnek (celé stroužky). Promícháme. Dáme péct do trouby vyhřáté na 200°C zakryté alobalem na půl hodiny. Poté vytáhneme, promícháme a přidáme nasolené maso nakrájené na velké kusy (zahrabeme ho do zeleniny). Opět pečeme půl hodiny pod alobalem. Poté vytáhneme, promícháme, podlijeme horkou vodou a pečeme cca 70 minut na 180°C. Průběžně promícháváme a obracíme maso.

Příběh receptu

Trochu jsem se inspirovala z receptů na internetu, spojila několik z nich dohromady a přidala něco vlastního.

Tipy na vylepšení

Ideální s bramborovou kaší, bramborami nebo rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

saass@ | 25.01.2017 - 13:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobré :-)

Martin | 14.03.2013 - 16:58
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborné, můžu doporučit.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty