Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chlebové bochánky
Autor: neznámý
Datum přidání 09.09.2013
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
40 min
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g špaldové mouky
  • 250 ml vlažné vody
  • 50 g otrub (žitné, pšeničné)
  • 15 g droždí
  • 4 lžíce slunečnicového oleje
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžičky drceného kmínu
  • 1 hrst slunečnicových semínek
  • 1 lžička sůl
  • lněné semínko na posypání

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,72 g 41,31 g 11,49 g 1 332,91 kJ (318 kcal)
celkově 61,79 g 330,45 g 91,88 g 10 663,25 kJ (2547 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Do misky nasypeme mouku a otruby. Promícháme s třtinovým cukrem, kmínem, olejem, slunečnicovými semínky a solí. Uprostřed vytvoříme důlek, do kterého nadrobíme droždí a zalijeme trochou vlažné vody. Lehkým mícháním droždí necháme rozpustit. Dolijeme zbytek vody, zapracujeme do jedné těstové koule a necháme asi 10 minut odpočinout. Mezitím si vyložíme plech pečícím papírem. Těsto rozdělíme na 8 dílků, vypracujeme bochánky a necháme vykynout. Potom je lehce potřené vodou posypeme lněným semínkem. V předehřáté troubě na 190°C pečeme asi 30 minut. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty