| Autor: | lanvin |
| Datum přidání | 29.09.2010 |
| Druh receptu | Oběd, Snídaně, Svačina |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 80 min |
| Počet porcí: | 10 ks |
| Přibližná cena: | 40 Kč |
| Chuť: | |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Mouka žitná chlebová
Mlýnský obilný výrobek
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Olio extra vergine di oliva
Extra panenský olivový olej
Olio di sansa di oliva
Olivový olej z pokrutin
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 4,59 g | 38,86 g | 8,13 g | 1 002,19 kJ (239 kcal) |
| celkově | 45,92 g | 388,64 g | 81,27 g | 10 021,90 kJ (2394 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Mouku prosijeme do mísy a přidáme nasekaný medvědí česnek. Do vlažné vody dáme lžíci medu, rozdrobené droždí a dobře promícháme. Droždí, vodu, sůl a olej přidáme k mouce. Dobře vymícháme a přikryté dáme na teplé místo vykynout. Pak z těsta vytvoříme bochník, který dáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě 40 minut na 180° C.
Místo medvědího česneku můžeme dát naťovou cibulku a slunečnicová semínka. Chléb můžeme upéct i v domácí pekárně.
Báječný nápad!!!!Jen bych zvolil spíše kvásek než kvasnice
Přidat komentář