Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Chléb s medvědím česnekem
Autor: lanvin
Datum přidání 29.09.2010
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 80 min
Počet porcí: 10 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 250 g  špaldové mouky
  • 250 g žitné mouky
  • 100 g medvědího česneku
  • 1 lžička soli
  • 375 - 380 ml vlažné vody
  • 30 g droždí
  • 75 ml olivového oleje
  • lžička medu

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,59 g 38,86 g 8,13 g 1 002,19 kJ (239 kcal)
celkově 45,92 g 388,64 g 81,27 g 10 021,90 kJ (2394 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku prosijeme do mísy a přidáme nasekaný medvědí česnek. Do vlažné vody dáme lžíci medu, rozdrobené droždí a dobře promícháme. Droždí, vodu, sůl a olej přidáme k mouce. Dobře vymícháme a přikryté dáme na teplé místo vykynout. Pak z těsta vytvoříme bochník, který dáme na plech na pečící papír a pečeme v troubě 40 minut na 180° C.

Tipy na vylepšení

Místo medvědího česneku můžeme dát naťovou cibulku a slunečnicová semínka. Chléb můžeme upéct i v domácí pekárně.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Dalibor | 2.01.2014 - 16:34

Báječný nápad!!!!Jen bych zvolil spíše kvásek než kvasnice 

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty