Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čína s rýží z krůtího masa
Autor: neznámý
Datum přidání 24.05.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1 1/2 hrníčku rýže
  • 2 plátky krůtího masa
  • 60g kešu ořechů
  • 2 mrkve
  • 2 jarní cibulky
  • 1 cibule
  • 1 petržel
  • trochu másla
  • slunečnicový olej za studena lisovaný
  • shoy omáčka
  • 2-3 lžičky solamylu (nebo kuzu)
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Krůtí plátky pokrájíme na malé nudličky, přendáme do misky, kde je mírně osolíme a pokapeme olejem. Na másle osmahneme jarní cibulku, přidáme rýži a zalijeme jednou takovým množství vody. Vaříme na mírném ohnu do změknutí. Očištěnou cibulinakrájíme na měsíčky a jednotlivé vrstvy od sebe oddělíme, restujeme na troše oleji. Mezitím si nastrouháme očištěnou mrkev a petrželku. K orestované cibulce přidáme nakrájené maso, které za občasného míchání orestujeme. Dále přidáme zeleninu a kešu ořechy, promícháme a pokračujeme v restování. Do hrníčku nasypeme solamyl (nebo kuzu) a zalijeme vodou, rozkvedláme a přelijeme masovou směs. Ještě pokapeme shoyu omáčkou, krátce povaříme a je hotovo. Je-li potřeba podle chuti ještě dosolíme. Podáváme s rýží.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Dřevěné uhlí nebo brikety: co je lepší?

Sezóna grilování je v plném proudu a spolu s ní se znovu objevuje otázka, jaké…

Ceny zmrzlin opět rostou

Letošní zmrzlinová sezóna se opět prodraží, a to jak u kopečkové zmrzliny v…

K létu patří grilování...ale na čem a jak?

Teplé večery a neutuchající zpěv ptáků značí, že přichází čas grilovaček. Lze k…

Další zajímavé recepty