| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 25.09.2010 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin: | 10 min | 
| Doba vaření: | 50 min | 
| Počet porcí: | 6 ks | 
| Přibližná cena: | 80 Kč | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| Přidat vlastní foto | |
 
			 
				 
				 
				 
				 
		
								
									Pilos Smetana kysaná
								
								
								Smetana kysaná pochoutková. Obsah tuku min. 16%.
							
								
									Concentrato di Pomodoro
								
								
								Rajčatová pasta. Sterilováno
							
								
									Rajčatový protlak albert Quality
								
								
								Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 36,99 g | 4,71 g | 6,03 g | 958,27 kJ (229 kcal) | 
| celkově | 221,93 g | 28,24 g | 36,20 g | 5 749,63 kJ (1373 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Kuře rozebereme na porce a každou část potřeme solí smíchanou s chilli kořením. Porce vložíme do zapékacího pekáčku a obložíme sekanými stroužky česneku, na kostičky nakrájenou paprikou a mrkev, přidáme část petrželky a zalijeme vývarem. Přikryjeme a pečeme v předehřáté troubě asi 30 min. Kuře vyjmeme a šťávu s mrkví, paprikou a česnekem dohladka rozmixujeme. Šťávu vrátíme do pekáčku a je-li moc tekutá, chvíli povaříme, aby zhoustla. V hrnečku si svaříme vinný ocet, rajský protlak a provensálské koření. Tuto směs zamícháme do štávy a dle chuti osolíme a opepříme. Kdo chce, může přidat 2 lžíce zakysané smetany. Kuřecí kousky vrátíme do omáčky a vše krátce prohřejeme. Podáváme s rýží, těstovinami či opečenými brambory ozdobené čerstvou petrželkou.
s těstovinami .... ;) a nemusela jsem zahušťovat
Přidat komentář