Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Citronový koláč s tvarohem a mandlemi
Autor: Natalie27@
Datum přidání 13.11.2012
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
20 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 12 ks
Přibližná cena: 100 Kč
Chuť:
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

KORPUS:
  • 250g polohrubé mouky (celozrnné)
  • 150g másla 
  • 50g třtinovécho cukru
  • 1 žloutek
  • 3 lžíce vody
  • 1 lžička strouhané citronové kůry
NÁPLŇ:
  • 500g měkkého tvarohu
  • 100g rozinek
  • 70g třtinového cukru
  • 3 vejce
  • 1 lžička citronové kůry (chemicky neošetřený)
  • špetka mleté vanilky
 
NA DOHOTOVENÏ:
  • sníh z jednoho bílku
  • třtinový cukr
  • mandlové lupínky
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Z ingrediencí na korpus připravíme vláčné těsto, které necháme v chladu odpočinout.Zapékací koláčovou formu vyložíme papírem na pečení a dáme těsto.V míse rozmícháme tvaroh s vejci, cukrem, vanilkou, citronovou šťávou i kůrou. Vmícháme rozinky a nalijeme na celé těsto.Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme ZVOLNA! - asi 150 -160°C (při vyšší teplotě by koláč vyběhl) přibližně 1 hodinu.Z jednoho bílku a 1lž. třtinového cukru vyšleháme sníh.Pak vyjmeme z trouby a dáme na koláč sníh a celé posypeme mandlovými lupínky a dáme ještě do trouby pod gril tak na 5 min.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Natalie27@ | 13.11.2012 - 17:06

Nejnovější články

NutriScore pomocník nebo zlý pán?

Portugalsko zavedlo systém Nutri-Score jako národní dobrovolný systém značení…

Jak ochránit drůbež proti ptačí chřipce?

Francie plánuje na podzim vakcinaci 60 milionů kachen proti ptačí chřipce. Chce…

Zmrzlináři chtějí šetřit a oteplovat zmrzliny.

Začíná se nám blížit léto. Slibují nám opravdu vysoké teploty, tak v rámci…

Další zajímavé recepty