| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 02.07.2012 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
neuvedena |
| Doba vaření: | 25 min |
| Počet porcí: | 6 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Sůl s jodem Tesco Value
Jedlá sůl s jodem vakuová
Zelená čočka Legumi
Zelená čočka
Concentrato di Pomodoro
Rajčatová pasta. Sterilováno
Rajčatový protlak albert Quality
Rajčatový protlak zahuštěný. Pasterováno. Na 100 g protlaku bylo…
Billa Tuna Brine
Tuňák celý, přírodní, rybí konzerva, sterilováno.
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 27,31 g | 41,44 g | 2,45 g | 1 217,91 kJ (291 kcal) |
| celkově | 163,88 g | 248,66 g | 14,69 g | 7 307,46 kJ (1745 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle osmahneme očištěnou mrkev a celer, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle. Přes noc namočenou čočku propláchneme a přidáme k zelenině. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bazalku a vaříme na mírném ohni pod pokličkou do změknutí asi 20 minut. Na závěr osolíme, vmícháme prolisovaný česnek a rajčatový protlak s bylinkami. Z tuňáka vymačkáme šťávu a samostatně krátce ohřejeme. Na talíř servírujeme uvařenou čočku, dozdobíme tuňákem a čerstvými lístky bazalky.
Přidat komentář