Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Čočka s tuňákem a rajčatovým pyré s bylinkami
Autor: neznámý
Datum přidání 02.07.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 350 g čočky
  • 180 g tuňáka ve vlastní šťávě
  • 3 menší mrkve
  • 1/4 celeru
  • 2 stroužky česneku
  • rajčatový protlak s bylinkami
  • bazalka
  • máslo
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 27,31 g 41,44 g 2,45 g 1 217,91 kJ (291 kcal)
celkově 163,88 g 248,66 g 14,69 g 7 307,46 kJ (1745 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na másle osmahneme očištěnou mrkev a celer, kterou jsme nastrouhali na hrubém struhadle. Přes noc namočenou čočku propláchneme a přidáme k zelenině. Zalijeme vroucí vodou, přidáme bazalku a vaříme na mírném ohni pod pokličkou do změknutí asi 20 minut. Na závěr osolíme, vmícháme prolisovaný česnek a rajčatový protlak s bylinkami. Z tuňáka vymačkáme šťávu a samostatně krátce ohřejeme. Na talíř servírujeme uvařenou čočku, dozdobíme tuňákem a čerstvými lístky bazalky.  


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty