Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dál s mangem
Autor: Frodik
Datum přidání 09.02.2012
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 30 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g půleného žlutého hrachu
  • 1/2 manga
  • 2 cibule nebo 1 velká
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kečupu
  • 2 nakrájená čerstvá rajčata
  • 1 hrst kukuřice
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • 1/2 lžičky saturejky
  • 1 lžíce olivového oleje
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Hrách několikrát propraný uvaříme do měkka, ten jsme předem namočili alespoň na 2 hodiny. Žlutý hrách vaříme s kmínem a saturejkou, zatím nesolíme. Na olivovém oleji osmahneme hořčičné semínko, zhruba po minutě přidáme cibuli a pod další minutě česnek. Jakmile nám cibulka chytla barvu, přidáme kečup, kukuřici, pokrájená rajčata a mango. Podlijeme vodou a vaříme do změknutí. Hotovou směs z manga přesypeme k hrášku a promícháme. Podáváme s bohatou zeleninovou oblohou. Například nastrouhaná mrkev s jablíčkem, lehce oslazená třtinovým cukrem.   

Tipy na vylepšení

Přidat ještě můžeme 2 špetky majoránky a citrónovou šťávu. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty