Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Upuma s cuketou
Autor: Frodik
Datum přidání 26.10.2011
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 140g upuma (krupice)
  • 120g kukuřice
  • 200g cukety
  • 1 rajče
  • 1 mrkev
  • 1 paprika
  • špetka kurkumy
  • 1 lžička hořčičného semínka
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce másla
  • špetka koriandru mletého (nemusí být)
  • voda
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

V pánvi nejdříve rozehřejeme olivový olej, přidáme hořčičné a  necháme popraskat. Přidáme zeleninu, kterou jsme si omyli a pokrájeli na malé kostičky. Přidáme trochu kurkumy, kdo má tak může přidat i koriandr (opatrně s ním). Podlijeme vodou. Na 1 hrníček upumy se dává jednou takové množství vody, poměr je tedy 1:2. Promícháme a dusíme pod pokličkou asi 20 minut. Mezitím si na másle opražíme upumu do zlatavé barvy. Chvíli to trvá, tak buďte trpělivý. Zhruba po 17 minutách přidáme k zelenině, osolíme a mícháme dokud nám nezhoustne. Jestliže se nám vyvařilo příliš vody, chybějící množství dolijeme. Povaříme dvě až tři minutky, odstavíme z ohně a necháme dojít. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Lucka | 26.10.2011 - 13:57

Co je vlastně ta upuma a kde bych jí mohla sehnat prosím?

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty