Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Dušená mrkev s dýňovými semínky
Autor: Jana
Datum přidání 30.05.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 2 mrkve
  • 1/2 pórku
  • 5 ks žampiónu
  • 1 cibule
  • 2 lžíce dýňových semínek
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • olivový olej
  • koření podle chuti ( sůl, pepř, česnek, kurkuma ...)

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 7,90 g 18,78 g 12,32 g 901,99 kJ (215 kcal)
celkově 15,81 g 37,56 g 24,65 g 1 803,97 kJ (431 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si nakrájíme zeleninu. Mrkev na kolečka a zbytek zeleniny a žampióny na malé kostky.Do pánve si dáme trošku oleje a vložíme mrkev, která by měla změknout. Potom přidáme zbytek zeleniny, dýňová semínka a dochutíme trochou soli, pepře a můžeme přidat i trošku česneku a kurkumy.Když je všechna zelenina měkká, přidáme zakysanou smetanu, promícháme a je hotovo. Podáváme například s rýži.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Sunriska | 30.05.2013 - 12:03
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Recept jsem si trochu upravila, smetanu jsem nedávala, ale pro inspiraci skvělé a moc jsem si pochutnala!

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty