Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolová polévka
Autor: neznámý
Datum přidání 25.10.2010
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: 50 Kč
Chuť: nehodnoceno
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 1, 5 hrnku fazolí
  • 200 ml smetany
  • 4 brambory
  • 2 lžíce jíšky
  • 1 lžička másla
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička octa
  • 1 hrst sušených hub
  • 5 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • špetka soli

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den podle množství polévky dolijeme vodu a uvaříme společně s houbami, bobkovým listem a novým kořením. Těsně před změknutím fazolí přidáme do hrnce na kostičky pokrájené brambory a necháme vařit. Jíšku rozředíme vývarem z polévky, smícháme se solí, octem, máslem, octem a smetanou a přilijeme do hrnce. Ještě krátce povaříme a můžeme podávat. 


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

MailC6L94M4@ | 25.10.2010 - 08:20

Do doby přípravy surovin by měla patřit i noc, kdy jsou fazole namočené. Zrovna tak ani sušeným houbám nestačí, dle mě, 30 minut. Polévka by mohla být dobrá. Zatím ji dělat nemohu, protože nerostou houby (možná, že rostou, ale ty já neznám). Musí houby vyrůst, abych je mohl usušit a pak namočit.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty