| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 06.03.2012 | 
| Druh receptu | Oběd, Večeře | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					10 min | 
| Doba vaření: | 30 min | 
| Počet porcí: | 4 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | nehodnoceno | 
| Cena: | nehodnoceno | 
| Obtížnost: | nehodnoceno | 
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
			
				
				
				
		
								
									Madeta Jihočeské máslo
								
								
								Obsah tuku: 82%
							
								
									Tradiční české máslo
								
								
								Máslo
							
								
									Sůl s jodem Tesco Value
								
								
								Jedlá sůl s jodem vakuová
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 1,76 g | 10,75 g | 1,21 g | 273,31 kJ (65 kcal) | 
| celkově | 7,05 g | 43,02 g | 4,84 g | 1 093,23 kJ (261 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Na másle začneme restovat cibulku, po chvíli přidáme na kostičky pokrájenou mrkev a petržel a společně osmahneme. Podlijeme horkou vodou, nasypeme na kostičky pokrájené brambory, koriandr, kmín a lehce osolíme. Vaříme do změknutí. Vodu zcedíme stranou do jiné nádoby. Uvařené kousky zeleniny rozmixujeme do hladkého krému ponorným mixérem, přilijeme zpět vodu a promícháme. Přivedeme k varu a můžeme podávat
Můžeme podávat například s opečeným chlebem, pokud nám nevadí lepek.
Přidat komentář