Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Fazolová polévka mixovaná
Autor: Frodik
Datum přidání 16.09.2011
Druh receptu Oběd, Svačina, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200g fazolí
  • 2 mrkve
  • 2 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky
  • 1 lžička kmínu
  • 1 lžička majoránky
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 3,02 g 14,83 g 0,33 g 298,71 kJ (71 kcal)
celkově 6,04 g 29,66 g 0,65 g 597,41 kJ (143 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Fazole namočené přes noc uvaříme  v menším hrnci zalité čerstvou vodou doměkka. V jiném větším hrnci na másle orestujeme cibulku s mrkví, tu přidáme k cibuli o něco déle. Poprášíme sladkou paprikou a zalijeme vodou a povaříme. Zcezené fazole rozmixujeme a vlijeme do hrnce k mrkvi. Přidáme sůl, prolisovaný česnek, majoránku a kmín. Vše dohromady ještě povaříme, aby se nám  všechno spolu chuťově propojilo .   

Tipy na vylepšení

Můžeme podávat s kopečkem zakysané smetany.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

anonymní uživatel | 27.12.2018 - 17:55
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Fajn, připravím si polévku v novém mixérku vitamixovi. :-D

austinp | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

vyborna

Milada | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Moc dobrá polévka. Uvařím znovu.

ajkap7@ | 16.09.2011 - 19:51

ak som dobre porozumela receptu, vodu z uvarenej fazule zlejete a nepoužijete ako vývar v polievke? Je to kvôli tomu, aby fazuľa nenafukovala?

Nika | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Výborný recept. Ode dneška moje nejoblíbenější polévka. =)

kukurica | 16.09.2011 - 19:51

Zajímavé. Vyzkouším. Bude chyba, když fazole nerozmixuji? Prý se tím ničí vitamíny.

DBoudna@ | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Opravdu vynikající polévka! :-)

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Mrkev nic nezkazí, říkala jedna paní a měla pravdu. Já mrkev najemno nastrouhám a dám ji na začátku vaření do fazolí (i celer a petržel pokud mám). Fazole nemixuji a nevadí to. Používám 1/2 sáčku, tj. 250 fazolí. Mletou papriku nedávám a ani kmín. Majoránku rozemnu v prstech. Po vypnutí plotýnky přidám něco octa, aby to nebylo kyselé a zvýraznila se chuť ingrediencí.

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

I do klasického guláše dávám něco najemno nastrouháné mrkve, hned po orestování masa.

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Chybí mi ve výčtu:"Ingredience:" máslo a cibulka.

Lucka | 16.09.2011 - 19:51

Tak máslo obvykle doma asi máte a cibule v ingrediencích napsaná je...

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Máslo mi dnes dopoledne došlo (50 g) a přidal jsem asi na mrkev a cibuli asi 50 g sádla - combination. Cibule nená cibulka. TÍM JSEM PROZRADIL CO DNES DĚLÁM. Vylepšil jsem vaření fazolí, že jsem do nich přidal zbytek kůže ze slaniny, co jsem měl v lednici.

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Někdo mi před časem řekl, že vařím jako pejsek a kočička z té pohádky od Čapka. Mě to neva ...

MailC6L94M4@ | 16.09.2011 - 19:51

Akorát nevím, zda tam mám přidat sušený list vavřínu? On se do luštěninových polévek občas přidává. Na poslednách 7 minut jsem ho tam přece hodil.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty