Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hranolky z petržele
Autor: neznámý
Datum přidání 02.03.2012
Druh receptu Příloha
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 25 min
Počet porcí: 2 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 3 ks petržele
  • sladká paprika, tymián, sůl
  • 1/2 lžičky másla

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 2,18 g 1,73 g 0,45 g 105,89 kJ (25 kcal)
celkově 4,35 g 3,45 g 0,90 g 211,79 kJ (51 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Petržel očistíme a nakrájíme na hranolky. Na pánvi rozpustíme máslo, nasypeme hranolky petržele a minutku restujeme. Promícháme s kořením a přesypeme do pekáčku vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200 stupňů. Podáváme jako přílohu k zeleninovým či masovým pokrmům.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

karča | 2.03.2012 - 14:53

Změní se tím chuť petržele nebo ne? Petržel jako takovou moc nemusím. Celer po úpravě chuť mění, nejde poznat, tak kdyby to tak fungovalo i tady, ráda vyzkouším.

Dita | 2.03.2012 - 14:53
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Hranolky jsou super, petržel mě chutná, je slaďoučká a ještě navíc hezky voní. Neřeknu však jestli se chuť změnila, je trochu jiná, než u petržele, která je uvařená ve vodě. Je to spíše na chuť a nebo jako taková obloha k jídlu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty