| Autor: | Sunriska |
| Datum přidání | 15.02.2014 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
5 min |
| Doba vaření: | 10 min |
| Počet porcí: | 2 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | nehodnoceno |
| Cena: | nehodnoceno |
| Obtížnost: | nehodnoceno |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Nejprve si na sucho na pánvi opražíme sezamová semínka do zlatavé barvy. V kastrůlku dáme vařit hrníček vody, do které nasypeme čtvrt hrníčku polenty. Vaříme, dokud nevznikne hustá kaše. Poté vmícháme opražená sezamová semínka, kmín, sůl a pokrájenou petrželku. Směs rozetřeme v pekáčku tak, aby byla 1 cm vysoká. Dáme ztuhnout do lednice. Na pánvi si rozehřejeme ghee nebo kokosový olej, ztuhlou polentu rozkrájíme na špalíčky a lehce orestujeme ze všech stran.
Podáváme se zeleninovým salátem.
Přidat komentář