Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Indiánské fazole
Autor: Raskenius
Datum přidání 16.03.2013
Druh receptu Příloha, Svačina, Večeře, Oběd
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: neuvedeno
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 160 g fazole barevné
  • 150 g tofu uzené
  • 120 g cibule
  • 100 g kukuřice
  • 25 g feferony
  • 100 g paprika
  • 200 g okurka
  • česnek
  • čili omáčka
  • olej
  • ocet
  • cukr
  • sůl

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
celkově 36,74 g 51,08 g 18,53 g 2 304,40 kJ (550 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Předem namočené fazole uvaříme (pokud chcete minimalizovat nadýmavý efekt, tak během máčení měňte často vodu a nevařte ve vodě v níž jste namáčeli) bez soli do měkka tak, aby byly měkké, ale nerozvařené! Necháme vychladnout.Na olejí krátce podusíme na kolečka nakrájenou cibuli a před koncem tam na chvíli hodíme na jemné kostičky nakrájené uzené tofu. Necháme vychladnout.Smícháme fazole a podušenou cibuli s tofu, dále kukuřičná zrna, rozsekané feferony, nakrájenou papriku a okurky. Vše důkladně promícháme s nálevem z rozsekaného česneku, čili omáčky, oleje, octu, cukru a soli (nemusí být).

Příběh receptu

Veganský salát z luštěniny, uzeného tofu a zeleniny je spojen ostrou spojkou s výraznou chutí po čili a česneku.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

MailC6L94M4@ | 16.03.2013 - 14:48

A já jsem myslel, že tofu pochází z Číny nebo Japonska. Možná, že ho do Ameriky převáželi přes velkou louži na pramičkách ...

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty