Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Jablečný chléb s polentou
Autor: vesia
Datum přidání 07.02.2015
Druh receptu Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
15 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 8 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 gr kukuřičné krupice
  • 100 gr hladké mouky celozrnné
  • 50 gr pšeničných otrub
  • 200 gr nastrouhaných jablek
  • 50 gr rozinek
  • 80 gr třtinového cukru (klidně i méně)
  • 100 ml vody
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 4,81 g 46,97 g 0,90 g 943,92 kJ (225 kcal)
celkově 38,48 g 375,79 g 7,23 g 7 551,35 kJ (1804 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pšeničné otruby opražíme na sucho na pánvi nebo v troubě dorůžova. V míse smícháme kukuřičnou krupici, pšeničnou mouku, prochladlé otruby, cukr, jedlou sodu a sůl. Jablka nastrouháme na hrubším struhadle. K práškové směsi postupně přidáváme vodu, jablka a spařené okapané rozinky. Připravíme vláčné těsto, které nesmí být řídké. Těsto urovnáme do Herou vymazané chlebové formy a dáme ihned péct do trouby předem předehřáté na 200 °C. Při této teplotě chléb pečeme cca 20 min, poté teplotu snížíme na 160 °C a dopékáme asi ještě 25 min.

Příběh receptu

Indiánská specialita. Předpis na chlebovou formu délky 30 cm, lze použít i bábovkovou formu. ;)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Bezlepkové potraviny

Pro někoho je bezlepková strava jedinou možností, jak předcházet zdravotním…

Jsou takřka nezničitelné a škodí zdraví

Jde o syntetické látky známé jako perfluorované a polyfluorované alkylové…

Další zajímavé recepty