Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Pita chléb s boloňskými fazolemi
Autor: vesia
Datum přidání 23.02.2015
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 45 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 800g uvařených fazolí
  • 1/2 hrníčku bujónu
  • 1 rajský protlak
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 mrkev
  • 1 velká cibule
  • 3 velké stroužky česneku
  • dle chuti: oregáno, petrželová nať, sůl, pepř

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 10,71 g 21,77 g 5,66 g 639,70 kJ (153 kcal)
celkově 42,84 g 87,07 g 22,65 g 2 558,79 kJ (611 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Na olivovém oleji prudce osmahneme cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev, krátkou chvíli opékáme. Přidáme uvařené fazole, zalijeme bujónem, chvíli vaříme. Pokud se bujón zcela nevypaří, slijeme ho. Přidáme protlak, koření, sůl, pepř a vaříme, dokud fazole nezměknou. Nakonec dochutíme bylinkami a přidáme prolisovaný česnek. Hotovou směsí plníme pity a ihned podáváme.

Příběh receptu

Zdravý a sytý oběd pro celou rodinu. :) Fazolovou směs vaříme ve větším hrnci na středním ohni.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty