| Autor: | neznámý | 
| Datum přidání | 11.11.2012 | 
| Druh receptu | Zákusek | 
| Doba přípravy surovin:  | 
					35 min | 
| Doba vaření: | 35 min | 
| Počet porcí: | 10 ks | 
| Přibližná cena: | neuvedena | 
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
| 
						
							 Přidat vlastní foto 
						
					 | 
				|
			
				
				
				
				
		Korpus:
Náplň:
								
									Uvetta Sultanina
								
								
								Rozinky, bezlepkové, bio.
							
								
									Rozinky Suntree
								
								
								Rozinky, nesířené - sušené ovoce
							
								
									Olio extra vergine di oliva
								
								
								Extra panenský olivový olej
							
								
									Olio di sansa di oliva
								
								
								Olivový olej z pokrutin
							
								
									Lískové ořechy
								
								
								Skořápkové plody loupané
							
								
									Skořice mletá Mikado
								
								
								Skořice, mletá
							
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 5,11 g | 36,07 g | 16,07 g | 1 294,68 kJ (309 kcal) | 
| celkově | 51,07 g | 360,70 g | 160,75 g | 12 946,78 kJ (3092 kcal) | 
Hodnoty jsou pouze orientační.
Rozinky zalijeme horkou vodou a necháme nabobtnat. Lískové oříšky opražíme na sucho, jakmile máme popraskanou slupku, necháme trochu zchladnout a po vyhladnutí oloupeme. Oříšky jdou poměrně snadno loupat, záleží na míře popraskání a doby pražení. Oloupané oříšky si nasekáme na drobno v robotu. Přesypeme do misky, přidáme mouku, prášek do pečiva, med a olivový olej. Po malých kouskách přidáváme vodu a umícháme hutnější těsto, spíše takovou drobenku, která ale drží pohromadě. Hotové těsto rozprostřeme do menší třeba dortové formy. Jablka zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo včetně slupky. Pokapeme citrónovou šťávou, vmícháme třtinový cukr, skořici a rozinky. Jablečnou směsí posypeme těsto. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů necelých 40 minut.
Mňamka! Pro sebe bych uvítala příště méně medu, s rozinkami je to i tak dost sladké, ale příbuzní to zase ocení..:)
Přidat komentář