Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Karbanátky z pohanky
Autor: neznámý
Datum přidání 28.03.2013
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: neuvedena
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 
  • 3/4 hrníčku pohanky
  • 1/2 hrníčku rýže
  • 40 g uzeného tempehu
  • 3 stroužky českého česneku
  • bylinková sůl
  • kukuřičná strouhanka
  • sůl 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,18 g 50,11 g 3,28 g 1 159,25 kJ (277 kcal)
celkově 49,08 g 300,64 g 19,66 g 6 955,50 kJ (1661 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Pohanku i rýži propereme a uvaříme samostatně doměkka. V misce smícháme pohanku a rýži s prolisovaným česnekem. Dále přidáme na drobno pokrájený tempeh a bylinkovou sůl. Pokud nemáme bylinkovou sůl, nahradíme ji solí a bylinkami podle chuti (může to být tymián, bazalka, oregano, majoránka a další). Všechny suroviny důkladně promícháme. Vytvarované karbanátky obalíme ve strouhance a klademe na plech vymazaný olejem nebo vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C asi půl hodiny. Zhruba v půlce pečení karbanátky otočíme a dopečeme. Uvedené množství je na 2 plechy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Test tavených sýrů 2024

V roce 2023 uplynulo sto let od chvíle, kdy se u nás, přesněji řečeno ve…

Další zajímavé recepty