Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Hrnec plný nejen pohanky
Autor: neznámý
Datum přidání 14.08.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
30 min
Doba vaření: 35 min
Počet porcí: 4 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 200 g pohanky
  • 400 g hlávkového zelí
  • 4 rajčata
  • 2 mrkve
  • 1 cibule
  • 3 lžíce nasekané celerové natě
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička kari koření
  • 1 lžička olivového oleje
  • sůl podle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 8,94 g 44,24 g 5,95 g 1 174,09 kJ (280 kcal)
celkově 35,76 g 176,95 g 23,82 g 4 696,35 kJ (1122 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve začneme tím, že si připravíme zeleninu. Očištěnou mrkev a omyté zelí pokrájíme na malé kousky, oloupanou cibuli a nať z celeru nasekáme na jemno a rajčata na čtvrtky. Dále na olivovém oleji osmahneme dozlatova cibulku, přidáme propláchnutou pohanku a zalijeme horkou vodou. Do hrnce zároveň ještě nasypeme hlávkové zelí a kari koření, mrkev přidáme až po 5 minutách dušení. Občas promícháme a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Na závěr vmícháme celerovou nať, rajčata, osolíme a necháme společně povařit ještě 2 minuty. Servírujeme posypané semínky.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty