| Autor: | neznámý |
| Datum přidání | 05.05.2011 |
| Druh receptu | Oběd, Večeře |
| Doba přípravy surovin: |
10 min |
| Doba vaření: | 25 min |
| Počet porcí: | 4 ks |
| Přibližná cena: | neuvedena |
| Chuť: | |
| Cena: | |
| Obtížnost: | |
|
Přidat vlastní foto
|
|
Madeta Jihočeské máslo
Obsah tuku: 82%
Tradiční české máslo
Máslo
Rýže natural
Rýže dlouhozrnná natural
Arax Rýže basmati
Rýže basmati
Zeleninová směs s kukuřicí
Hluboce zmrazená zeleninová směs
| Bílkoviny | Sacharidy | Tuky | Energetická hodnota | |
| 1 porce | 8,58 g | 57,52 g | 5,96 g | 1 316,97 kJ (315 kcal) |
| celkově | 34,31 g | 230,08 g | 23,82 g | 5 267,88 kJ (1258 kcal) |
Hodnoty jsou pouze orientační.
Máslo rozpustíme v hrnci, přisypeme rýži a lehce opražíme. Zalijeme hrníčkem vody a společně s kmínem dáme vařit. Po 5 minutách přidáme očištěnou, na kolečka pokrájenou mrkev a přilijeme zbytek vody. Rýži se zeleninou vaříme pod pokličkou na mírném ohni. Mraženou zeleninu přisypeme po dalších 5 minutách. Vše vaříme doměkka za občasného míchání a hlídáme, aby se nám voda nevyvařila. Rizoto stáhneme z ohně a vmícháme nasekaný čerstvý kopr a nastrouhaný křen. Podáváme zdobené mandlovými vločkami.
Rychle dobre :-) zařadím do naseho jidelnícku
Přidat komentář