Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kokosky z rýžové mouky
Autor: neznámý
Datum přidání 27.10.2011
Druh receptu Zákusek
 
Doba přípravy
surovin:
neuvedena
Doba vaření: 60 min
Počet porcí: 15 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 170 g rýžové mouky (krupice)
  • 100 g strouhaného kokosu
  • 30 g třtinového cukru
  • 1 lžíce melasy
  • 2 bílky
  • voda
 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 1,74 g 12,53 g 4,62 g 410,41 kJ (98 kcal)
celkově 26,14 g 187,99 g 69,31 g 6 156,12 kJ (1470 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Nejprve si uvaříme rýžovou kaši. Ve studené vodě rozmícháme rýžovou mouku a melasu. Na mírném ohni za stálého míchání uvaříme. Mezitím, co bude kaše chladnout, si vyšleháme sníh z bílků. Do poloteplé kaše vmícháme kokos a třtinový cukr a na závěr opatrně přidáme sníh z bílků. Na pečícím papírem vyložený plech klademe lžičkou kokosky (placaté hrudky) a pečeme dorůžova při 150 stupních. Kokosky spíše sušíme, trvá to asi hodinu, než jsou suché i zevnitř. Uvedené množství je zhruba na 2 plechy.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Nebyly nalezeny žádné komentáře k receptu.

Nejnovější články

Jak jsme na tom s jódem?

V březnu se uskutečnil den JODu a při této příležitosti uspořádal SZU…

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Další zajímavé recepty