Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kroupovo-bylinkové knedlíčky
Autor: Sunriska
Datum přidání 24.01.2014
Druh receptu Oběd, Večeře
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: neuvedena
Chuť: nehodnoceno
Cena: nehodnoceno
Obtížnost: nehodnoceno
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

  • 4 brambory
  • 1/2 hrníčku ječných krup
  • 1/2 hrníčku celozrnné pšeničné mouky
  • 3 lžíce červené čočky
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 vejce
  • 3 stroužky česneku
  • 1 cibule
  • 2 snítky kopru
  • 2 snítky petrželky
  • 1 lžička majoránky
  • sůl dle chuti

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Postup přípravy

Pár hodin předem si namočíme kroupy, mezitím si uvaříme brambory. Kroupy uvaříme společně s červenou čočkou. Necháme vše vychladnout. Uvařené brambory nastrouháme najemno, přidáme kroupy s čočkou, celozrnnou mouku a zbylé suroviny včetně pokrájeného kopru a pažitky (nemusíte šetřit, čím více zeleného přidáte, tím budou knedlíčky voňavější). Vše řádně prohněteme do tužšího těsta, vytvarujeme knedlíčky a vkládáme do vařící vody. Vaříme cca 10 minut.

Tipy na vylepšení

Podáváme nejlépe s kysaným zelím nebo čerstvou zeleninou.


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

kattusskka | 1.11.2015 - 14:09
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

:)

Nejnovější články

Zahraniční test: Pražená mletá káva

Členové Německé spotřebitelské organizace Stiftung Warentest připravili jeden z…

Bezlaktózové neznamená méněcenné: Pravda o živinách

Stále více lidí sahá po bezlaktózových výrobcích, ať už kvůli intoleranci, nebo…

Test mražené pizzy 2025

Po mražené pizze sáhl snad každý, kdo byl nucen v časové tísni vytvořit…

Další zajímavé recepty