Nakupujte fér potraviny
bez éček s naší aplikací
>
>
>
Více informací

Kukuřičné vdolky
Autor: Csudlovka
Datum přidání 12.07.2011
Druh receptu Oběd, Snídaně, Svačina
 
Doba přípravy
surovin:
10 min
Doba vaření: 20 min
Počet porcí: 6 ks
Přibližná cena: 40 Kč
Chuť:
Cena:
Obtížnost:
 
Přidat vlastní foto

Vhodné pro

Ingredience

 

  • 500 g kukuřičné mouky jemné
  • 3 lžíce celozrnné pšeničné mouky
  • asi 400 ml mléka
  • 100 ml oleje
  • 100 g přírodního cukru
  • 1 lžička jedlé sody

 

Pro tento recept doporučujeme potraviny

Výživové hodnoty

  Bílkoviny Sacharidy Tuky Energetická hodnota
1 porce 5,49 g 40,48 g 19,99 g 1 528,83 kJ (365 kcal)
celkově 32,97 g 242,91 g 119,93 g 9 173,00 kJ (2191 kcal)

Hodnoty jsou pouze orientační.

Postup přípravy

Mouku prosejeme, přidáme celozrnnou mouku a sodu a dobře zamícháme. V mléce rozpustíme cukr, přidáme olej a vmícháme do sypké směsi. Vypracujeme těsto. Tvarujeme kuličky, které skládáme do vymazaného pekáčku. Pečeme v předehřáté troubě dle velikosti vdolečků cca 15-20 minut.   Mé děti mají tyto vdolečky moc rády a je to vhodná alternativa klasických buchet :-)

Příběh receptu

recept jsem objevila v knížce "Kukuřice, rýže, jáhly, pohanka"

Tipy na vylepšení

Je možné přidat místo části mouky rezistentní kukuřičný škrob Hi-maize (pro zvýšení obsahu vlákniny)


Přidat komentář

Hodnoťte hvězdičkami. 5 * = výborný
Chuť Cena Obtížnost

Užívatelské komentáře

Alča | 12.07.2011 - 20:49
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Dobrý recept pro mlsné jazýčky, je se mi vdolečky zdály dost suché. Možná bych příště udělala druhým koncem vařečky "ďolík" a do něj trošku zavařeniny.

Jíťa | 12.07.2011 - 20:49

Dala by s místo té pšeničné mouky použít i nějaká bezlepková? Třeba pohanková?

karča | 12.07.2011 - 20:49
Chuť:
Cena:
Obtížnost:

Jelikož těsta bylo hodně, nadělala jsem vdolky s povidly, suché, i malé noky přes síto a ty jsou asi nejlepší, křupavé, propečené. Míchám si je s medem a semínky, jako musli:-) Jinak je těsto suchší a cítit tím olivovým olejem.

Nejnovější články

Nutrivigilance – zpráva za rok 2023

NUTRIVIGILANCE - zdravotní bdělost nad potravinami- souhrnná zpráva za rok 2023.

Test quinoy 2024

Ačkoliv je quinoa jedna z nejstarších plodin světa, Evropa ji objevila teprve…

Legionella: Tichý zabiják vody

I přes velmi přísné vyhlášky a limity může dojít ke kontaminaci vody.…

Další zajímavé recepty